SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
fondacija.lara@gmail.com
×

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Nermina Ćemalović, uputila je pismo podrške na adresu “Glasa žene”, organizacije iz Bihaća, članice Ženskog karavana mira povodom inicijative za utvrđivanje Dana sjećanja na stradanje žena u ratu u BiH.

Akciju su zajednički inicirale Fondacija “Lara” i Udruženje HO Horizonti iz Tuzle a podržalo još 10 ženskih organizacija iz Bosne i Hercegovine, navedenih u vijesti o akciji.

Pismo u cjelosti prenosimo:

 

Poštovana g-đo Enisa, (Enisa Raković, direktorica “Glasa žene” iz Bihaća)

Zahvaljujem na informacijama i prekrasnim slikama koje ste mi dostavili. Sigurna sam da je Karavana mira sa "ženskim likom" prava ideja i poruka svim građanima BiH. Vaša inicijativa oplemenjena sa 12 organizacija cijele nam Bosne i Hercegovine je najljepši poklon i poruka ženama koje su prošle ratna stradanja i doista su sve one za mene heroji.

Na slogan "Žena je izvor mira" ja bih dodala da je i "izvor svakog dobra, duhovnosti i plemenitosti".

I telefonski sam Vam rekla da kao žena, majka, ljekar (koja je rat provela sa tri maloljetne kćerke i radeći u bolnici), kao poslanica u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH, od srca podržavam inicijativu upućenu od 12 ženskih organizacija.

Jako je važno utvrditi Dan sjećanja na stradanje žena u ratu u BiH. Rekli ste mi da ćete proći gradove, doći pred Parlament krajem maja sa navedenom inicijativom. Molila bih Vas da mi tada pošaljete tu Inicijativu, pa ćemo dalje koordinisati, i ako se slažete (mislim na predstavnike svih 12 organizacija) ja bih tada na sljedećoj sjednici Parlamenta prezentirala Inicijativu. Tada bih navela namjere, aktivnosti i želje 12 udruženja žena.

Molim Vas da me i dalje izvještavate o aktivnostima, jer želim da budem dio njih.

Srdačan pozdrav, uz želju da Vas lično, kao i sve učesnice prati sreća, zdravlje, upurnost i..... da sve vas prati svako dobro.

Nermina Ćemalović

 

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co