SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
fondacija.lara@gmail.com
×

Izložba Zaslužne žene Semberije

„ZASLUŽNE ŽENE SEMBERIJE – izložba za razvoj građanskog aktivizma“ dizajnirana je da afirmiše rad i postignuća žena Bijeljine – dobitnica nagrade „Zaslužna žena“ koju Gradonačelnik Bijeljine dodjeljuje za Međunarodni dan žena, 8. mart. Nagrada „Zaslužna žena“  ustanovljena je 2015. godine i dodjeljuje se kao gradsko priznanje svake godine povodom 8. marta za ženski doprinos razvoju i promociji Grada, kao i za poboljšanje položaja ranjivih grupa žena i djece i unapređenje ravnopravnosti polova. 

Ideja za nagradu je potekla od Ženskog lobija Grada Bijeljine, čije su članice predložile da se ustanovi nagrada za ženski doprinos razvoju grada. Prijedlog je prihvatio Gradnočelnik i dogovoreno je da aktivnosti na dodjeli nagrade vodi Кomisija za ravnopravnost polova pri Skupštini Grada.

Do sada je 20 žena dobilo ovo priznanje dok je još jedno priznanje 2020. godine posthumno dodijeljeno Gordani Stupar. Sve dobitnice nagrade su profesijama i angažmanom veoma različite ali im je zajedničko da su svojim radom doprinosile i doprinose boljem životu svojih sugrađana/ki i razvoju urbane i građanske kulture Bijeljine. Zbog toga je interesovanje javnosti za dodjelu nagrade svih ovih godina bilo izraženo, a sama manifestacija dodjele nagrada dala je poseban koncept i sadržaj obilježavanju Međunarodnog dana žena u Gradu. Bijeljina je jedan od rijetkih gradova koji je uveo ovu praksu vrednovanja ženskog građanskog aktivizma. 

 

Nema više članaka u ovoj kategoriji. Ako se prikazuju potkategorije, one mogu da sadrže članke.

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co