SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
fondacija.lara@gmail.com
×

Ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Selma Čabrić posjetila je danas Sigurnu kuću Fondacije „Lara“.

Istakla je da je ovo njena prva posjeta, ali da saradnja traje od početka njenog mandata.

-Ovo je jedna od tri sugurne kuće na teritoriji Republike Srpske. Kao i kod ostalih, i ovdje je evidentan porast prijava nasilja, naročito od perioda pandemije. Znam da nije lako da se bore sa raznim izazovima na terenu, ali uz stručnu pomoć zaposlenih, njihvo iskustvo, kao i uz Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Vladu RS koji su na raspolaganju za sve što je njihova ingerencija, sigurna sam da se žrtve osjećaju sigurno i da ovdje imaju najbolji mogući tretman, rekla je ministarka.

Tehnička koordinatorka Sigurne kuće Mirzeta Tomljanović je podsjetila da je od osnivanja 2012. godine ovdje bilo smješteno preko 500 žena i djece, a da je trenutno u sigurnoj kući 13 žrtava, od toga dvije punoljetne.

U Bijeljini je danas održan i Okrugli sto o Nacrtu zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama u RS, na kome je ministarka Čabrić sa članicama radne grupe predstavila nacrt ovog zakona.

- Radimo na tome da sakupljamo mišljenja, prijedloge i sugestije i subjekata zaštite, ali i udruženja. Želimo da novi zakon, koji će biti u parlamentarnoj proceduri već na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, bude što bolji i da žrtvama nasilja u porodici pruži zaštitu, pojasnila je ministarka.

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co