SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
fondacija.lara@gmail.com
×

Banja Luka – Helsinški parlament građana

U petak, 8.12.2017. u 12 časova na Trgu Krajine u Banjaluci će početi ulična akcija podjele promotivnog materijala s ciljem informisanja građana/ki o inicijativi i značaju obilježavanja Dana sjećanja na stradanje žena u ratu. Građanima i građankama će biti dijeljen promotivni materijal, a flajeri će biti stavljani i u sandučiće, kako bi informacija o ovom danu došla do što većeg broja ljudi.

Još jedan od načina na koji će promovisati dan sjećanja jeste kampanja putem Facebook stranice Helsinškog parlamenta na kojoj će objavljivati informacije o stradanjima žena tokom rata (publikacija „Rat nije jednorodan“, dokumentarni film „One umiru drugi put“), kao i značaju obilježavanja ovog dana.


Banja Luka – Fondacija „Udružene žene“

Fondacija "Udružene žene" kao partnerska organizacija u realizaciji projektnih aktivnosti projekta Mir sa ženskim licem, u saradnji sa lokalnom partnerskom organizacijom "Žena i pordica" iz Gradiške, će organizovati zvaničnu predaju Inicijative opštinskim organima 8. decembra u 13:00 sati.

Tuzla - Udruženje „HO Horizonti“

U Tuzli će biti organizovana ulična akcija sa početkom u 12:00 sati u centru grada kod starog kina „Centar“, tokom koje će biti podijeljen promotivni materijal. Uličnoj akciji će se pridružiti i članice neformalne Ženske lobi grupe.

Bosansko Grahovo - NVO „Udruženje građanki Grahovo“

Uz pomoć volontera biće organizovana ulična akcija u centru grada sa početkom u 12:00 sati povodom Dana sjećanja, te sastanak sa ženama na kome će biti prikazan dokumentarni film “One umiru drugi put”.

Bratunac - Udruženje „Forum žena“

U petak 8. decembra u 13:00 časova na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu biće organizovana ulična akcija, tokom koje će biti dijeljen promotivni materijal.

Mostar - Udruženje „Žena BiH“

U Mostaru će biti održan neformalni sastanak sa ženama koje su već bile učesnice akcija, a nakon toga ulična akcija tokom koje će biti podijeljen promotivni materijal.

Bijeljina – Fondacija “Lara”

U petak, 8.decembra 2017. godine, Fondacija „Lara“ će organizovati uličnu akciju na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića sa početkom u 12 časova.

Višegrad - Udruženje žena „Most“

08.12. 2017. u 12 časova biće održan sastanak, a nakon toga ulična akcijom zajedno sa podržavateljicama inicijative i volonterkama UŽ "Most".

Sarajevo - Fondacija CURE

Fondacija CURE će 08.12. izaći na ulicu i nakon ulične akcije (11:00 – 12:00, Katedrala Srca Isusova, Sarajevo) planiran je Okrugli sto - Sve jednake Sve vidljive (Networks, 14:00 – 16:00h).

Bihać - Organizacija „Glas žene“

“Glas žene” će 8. decembra imati dva događaja: 12:00h na gradskom trgu ulična akcija i podjela promo materijala, a u 13:30 u Američkom kutku predstavljanje knjige “Rat nije jednorodan”.

Zenica - „Centar ženskih prava“

"Centar ženskih prava" organizovaće prikazivanje dokumentarnog filma „One umiru drugi put“ za nastavnike i učenike osnovnih škola od 5. do 9. razreda, kao i uličnu akciju. Aktivnosti su već u toku, tačnije realizuju se 7. i 8. decembra.

Modriča - Udruženje građana „Budućnost“

8. decembra u 12 sati biće održana ulična akcija uz podjelu promotivnih materijala. U saradnji sa Omladinskim književnim klubom "Mladost" u večernjim satima biće održano književno veče, a jedan dio će biti posvećen obilježavanju 8. decembra.

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co