SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
fondacija.lara@gmail.com
×

Burna reakcija javnosti na puštanje na slobodu seksualnih prestupnika

Fondacija "Lara" se zahvaljuje svim medijima koji su objavili naše javno reagovanje na puštanje na slobodu seksualnih prestupnika iz Lopara kao i svim koleginicama iz drugih organizacija koje su naš protest podržale i priključile nam se u javnom apelu od 10. aprila za vraćanje prestupnika u pritvor.

To nam je pokazalo da uprkos socijalnom izolaciji i teškoćama života u ambijentu epidemije, možemo naći prostor za djelovanje protiv nepravde. Za nas je veliko ohrabrenje i bezrezervna podrška građana koji su reagovali i dalje dijelili saopštenje i na taj način podržali naš apel da se optuženi vrate u pritvor.

Mediji koji su objavili naša saopštenja između ostalih su: Srna, Biljeljina danas, Novi Glas, Semberija info, Info Bijeljina, Moja Bijeljina, Dešavanja u Bijeljini, Buka, Srpska info/Euro Blic, RTRS, Pan radio, Jutranji program BN TV, Tačno.net, Mreža mira...

Javni apel od 10. aprila podržale su sljedeće organizacije: Udruženje žena "Derventa" Derventa, Udruženje žena “MOST” Višegrad, Helsinški parlament građana Banja Luka, Udruženje žena “Maja” Kravica, Udruženje žena “Jadar” Konjević Polje, Udruženje žena “Priroda” Bratunac, “Forum žena” Bratunac, Udruženje žena “Viktorija” Pale, Udruženje žena sa ivaliditetom “Impuls” Bijeljina, Humanitarno udruženje žena “Arta” Bijeljina, UREM “Siguran korak” Bijeljina, Udruženje “Žena i porodica” Gradiška, Fondacija “Udružene žene” Banja Luka, UG “Budućnost” Modriča i Fondacija “Ženski centar” Trebinje.

U nastavku možete pogledati neke od komentara:

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co