SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
fondacija.lara@gmail.com
×

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović potpisao je sporazum o saradnji sa predstavnicama Fondacije "Lara" i bijeljinskog Centra za socijalni rad u okviru projekta "Unapređenje institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja" i istakao da će Grad nastaviti da pomaže svaku akciju čiji je cilj suzbijanje bilo kog oblika nasilja.

"U današnje vrijeme, nažalost, rodno zasnovano nasilje je gotovo svakodnevna pojava. Važno je da smo postavili temelje u borbi protiv ovog problema, a Gradska uprava će u narednom periodu pružiti punu podršku ne samo Fondaciji `Lara`, nego svakoj organizaciji koja se bavi ovim važnim pitanjima.

“Razgovarali smo i o drugim temama, a jedna od njih je postavljanje spomenika ženama čiji je društveni značaj često potcijenjen", rekao je Petrović novinarima.

Koordinatorka projekta Nataša Kurtuma pojasnila je da će projekat biti sproveden u dvije lokalne zajednice - Bijeljini i Ugljeviku.

"Projekat traje četiri mjeseca, a današnje potpisivanje sporazuma još je jedna potvrda da nas Gradska uprava, kao i Centar za socijalni rad, podržavaju", istakla je Kurtuma.

 Projekat "Unapređenje institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja" finansijski je podržan od Austrijske razvojne agencije, a sprovodi ga Fondacija "Lara" u partnerstvu sa Fondacijom "Udružene žene" iz Banjaluke. /SRNA/

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co