Ženska Nevladina organizacija u BiH
SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
×

Dana, 04.02.2016. godine u Bijeljini je održan radni sastanak članica Lare i predstavnica ženskog lobija grada Bijeljina.

 Gost na ovom sastanku bio je gradonačelnik Grada g-din Mići Mićić.

Tema sastanka bio je rad gradske uprave u 2016. godini i položaj žena u našoj lokalnoj zajednici s posebnim osvrtom na zastupljenost žena u političkom i javnom životu.

Predstavnice ženskog lobija uputile su više prijedloga i inicijativa gradonačelniku, a za neke od njih je dogovorena saradnja i realizacija.

Tim povodom dogovorena saradnja između predstavnica ženskog lobija, gradske uprave i Skupštine grada na zajedničkoj izradi Lokalnog Gender akcionog plana za grad Bijeljinu kao prvog strateškog dokumenta koji će unaprijediti rodnu ravnopravnost u našoj zajednici.

 

 

Osim toga, dogovoreno je da se uvede praksa dodjeljivanja priznanja uspješnim ženama u našoj lokalnoj zajednici koja će biti obilježena  u povodu 8. marta, a komisija za ravnopravnost polova grada Bijeljine u saradnji sa predstavnicama ženskog lobija će realizovati organizaciju ovog događaja. Na ovaj način ćemo promovisati osobe koje su bile inspriracija u svojoj sredini i šire za značajan uticaj na ravnopravnost polova.

Na sastanku su predstavnice aktiva žena Socijalističke partije i Udruženja žena sa invaliditetom “Impuls” iznijele da su prošle godine pokrenule inicijativu za nabavku ginekološkog stola za žene sa invaliditetom, na šta je gradonačelnik g-din Mićić rekao da će u toku ove godine ista biti realizovana, odnosno izvršena nabavka ovog stola.

Pored toga, gradonačelnik je obećao da će u ovoj godini biti urađena trim staza od Bijeljine do Hasa, uređen gradski park i poboljšana iskoristivost kapaciteta Banje Dvorovi.

Radni sastanak je dio projekta „Žene za rodno odgovornu vladu“ koji je finansijski podržan od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co