Ženska Nevladina organizacija u BiH
SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
×

Dana, 19.01.2016. godine u prostorijama „Lare” održan je neformalni sastanak predstavnika policije i vršnjačkih edukatora iz šest osnovnih škola sa područja grada Bijeljina i okoline (O.Š. „Sveti Sava”, O.Š. „Vuk Karadžić”, O.Š. “Jovan Dučić”, O.Š. “Knez Ivo od Semberije”, O.Š. “Dvorovi” iz Dvorova i O.Š. “Meša Selimović” iz Janje)

 

Cilj sastanka je bio da se djeca informišu o radu policije, kako im policija može pomoći ukoliko se nađu u situaciji nasilja i da se razbiju mogući stereotipi koji postoje među djecom vezano za ovu instituciju.

Sastanku je prisustvovalo 23 vršnjačka edukatora, a gosti predavači su bili Jelica Kokotović, inspektorica u Centru javne bezbjednosti Bijeljina i Nebojša Pavlović, pomoćnik komandira Policijske stanice u Bijeljini.

Djecu je najviše interesovalo da li u Bijeljini ima puno slučajeva nasilja u porodici, da li je više zastupljeno fizičko ili psihičko nasilje te kako djeca mogu da prijave vršnjačko nasilje.

Za naredni period je planirano održavanje još dva slična sastanka na koja će biti pozvani predstavnici Centra za socijalni rad Bijeljina i Ombudsmena za djecu Republike Srpske koji će djeci približiti rad njihovih institucija i pojasniti njihove uloge u borbi protiv nasilja nad djecom.

Sastanak je dio projekta “Pomozimo djeci da žive bez nasilja” koji je finansijski podržan od Stichting Kinderpostzegels iz Holandije i IN Fondacije iz Banja Luke.

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co