Obnovljena sigurna kuća

Nakon što je okončana obnova i sanirane štete nastale u majskim poplavama 2014. godine, sigurna kuća za žene i djecu žrtve nasilja u Bijeljini, ponovo je, počela sa radom.

Tim povodom, Fondacija „Lara“ , koja upravlja ovim skloništem , organizovala je  Dan otvorenih vrata u mjesecu februaru, što je ujedno bio i povod da se ponovo ukaže na nasilje u porodici kao ozbiljan problem društva.

Ovom događaju su prisustvovali predstavnici centara za socijalni rad (Bijeljina, Lopare, Ugljevik), predstavnici Centra javne bezbjednosti Bijeljina, predstavnici Administrativne službe grada Bijeljine – odjeljenje za društvene djelatnosti, načelnik opštine Lopare g-din Rado Savić, predstavnici Okružnog tužilaštva te predstavnici CARE International i Fondacije za osnaživanje žena iz Sarajeva.

U obnovi objekta Sigurne kuće Fondacija “Lara” je imala pomoć više donatora, a ključnu pomoć je dala organizacija CARE International iz Sarajevu. Značajnu pomoć je dalo i Ministrarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske koje je za sve tri poplavljene sigurne kuće u Srpskoj dalo po 5.000 KM. Pored ovoga bilo je i više pojedinačnih donacija koje su u značajnoj mjeri doprinijele obnovi skloništa.

PRATITE NAS

SIGURNA KUĆA

FEMINISTIČKA BIBLIOTEKA

2014 - Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadrzana