Ženska Nevladina organizacija u BiH
SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
×

Javni poziv za prijem volontera u volonterski servis Fondacije “Lara“

Fondacija “Lara” raspisuje javni poziv zainteresovanim licima za sticanje osnovnih znanja za rad na servisima podrške ženama i djeci žrtvama nasilja u porodici i društvu i /ili drugim oblastima rada Fondacije. 15 lica koja prođu obuku i iskažu najveći stepen motivacije za volonterski angažman postaće članovi/ice Volonterskog servisa “Lare”.

 

Volonterski servis biće formiran u cilju snažnije podrške ženama koje su izložene nasilju u porodici: za pružanja savjeta na terenu i u ruralnim zajednicama, tokom prijave nasilja, istrage i sudskog postupka i druge vrste pomoći u skladu sa potrebama i aktivnostima “Lare” (savjetovanje i pomoć u traženju posla, informisanje o mogućnostima zaštite, itd).

 

Opšti uslovi za prijavu:

- zdrastvena i psihološka sposobnosti za rad;

- da lice nije prekršajno ni krivično osuđivano;

- završena srednja škola,kao minimum potrebnih kvalifikacija;

- poželjno posedovanje vozačke dozvole B kategorije;

- komunikativnost i spremnost na timski rad

 

Kandidati/tkinje koji zadovolje kriterijume će proći petodnevnu obuku, koja će uključiti osnovne oblasti rada Fondacije “Lara” sa posebnim fokusom na servise podrške ženama žrtavama nasilja (pružanje savjeta ženama na terenu, obezbjeđivanje podrške i pratnje žrtvama tokom istrage i sudskog postupka, dežurstvo na SOS liniji i Sigurnoj kući, savjetovanje i pomoć u traženju posla, informisanje o mogućnostima zaštite).

Posebni uslovi angažmana biće dogovoreni nakon završene obuke, a u skladu sa iskazanim interesom volontera i potrebama organizacije.

Zainteresovani kondidati/tkinje prijave mogu dostaviti poštom ili lično u prostorije Fondacije “Lara” (Beogradska 38, Bijeljina) svakim radnim danom od 8 do 16 časova.

Prijave treba da sadrže osnovne podatke ime i prezime, adresa stanovanja, datum rođenja i kontakt telefon.

 

Uz prijavu je potrebno dostaviti:

- kopiju diplome,

- CV (biografija) i

- motivaciono pismo.

 

Konkurs je otvoren od 5.11.2018. do 5.12.2018. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona 055 290 570, 055 251 696 ili na e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co