Ženska Nevladina organizacija u BiH
SOS Telefon
1264
Telefon 24h
+387 66 810 800
Pišite nam
ngo.lara@teol.net
fondacija.lara@gmail.com
×

PROJEKAT: Žene za rodnoodgovornu vladu

Fondacija Lara od jula mjeseca 2015. godine realizuje projekat „Žene za rodnoodgovornu vladu“ koji je podržan od Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Sarajevu.

 

Osnovni cilj projekta je jačanje ženskog liderstva, dok su specifični ciljevi uspostavljanje ženskog lobija u Bijeljini i izrada Lokalnog gender akcionog plana Grada Bijeljine.

Tokom trajanja projekta biće organizovano više radionica sa ženama koje su prepoznatljive u našoj lokalnoj zajednici po svom društveno političkom radu ali i djelovanju na poboljšanju položaja žena u društvu.

 

Cilj ovih radionica jeste osnivanje ženskog lobija u Bijeljini koji će u budućem periodu pratiti dešavanja u lokalnoj zajednici i blagovremeno reagovati na aktuelne događaje. Pored ovoga, Ženska lobi grupa će uraditi nacrt Lokalnog Gender akcionog plana Grada Bijeljine i lobirati za njegovo usvajanje u Skupštini Grada.

Planirano je da se ovaj dokument uradi u saradnji sa predstavnicima Skupštine i Administrativne službe grada Bijeljine kao prvi dokument za implementaciju rodne ravnopravnosti u našoj zajednici.

Prijavi nasilje nad ženama, ne štiti nasilnika!

Fondacija 'Lara' Bijeljina | Sva prava zadržana © 2019
Powered by limun.co